Ovo jelo je podelilo Srbiju na pola: Ili ga volite ili mrzite, sad isplivao recept za najukusnije ikada
Pihtije, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

neodoljive

Ovo jelo je podelilo Srbiju na pola: Ili ga volite ili mrzite, sad isplivao recept za najukusnije ikada

Iako mnogi pripremaju pihtije samo sa jednom vrstom mesa, pravi majstori tvrde da su najlepše one koje kombinuju svinjetinu i junetinu, stvarajući bogatstvo ukusa.

Objavljeno:

Pihtije su za vreme slava neizbeže na trepzi.

Iako mnogi pripremaju pihtije samo sa jednom vrstom mesa, pravi majstori tvrde da su najlepše one koje kombinuju svinjetinu i junetinu, stvarajući bogatstvo ukusa.

Potrebni sastojci

Pihtije
Pihtijefoto: Youtube printscreen Brzo Lako Ukusno

1 svinjska butkica

2 svinjske nogice

1/2 junećeg repa

500 g junećeg ribića

1 glavica belog luka

so

biber u zrnu

4-5 listića lovora

voda

začinska paprika (za posipanje)

Pogledajte galeriju

Rumenačka pihtijada

Način pripreme

Svinjsku butkicu i ribić isecite na veće komade, a zatim ih zajedno sa repom i nogicama stavite u veću šerpu. Dodajte lovorov list, so, biber u zrnu i glavicu belog luka sa ljuskom. Nalijte vodom da svi sastojci ogreznu i kuvajte na tihoj vatri dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.

Kada je meso kuvano, izvadite ga iz šerpe, a zatim pažljivo odvojite meso od kostiju i masnoće. Supu od kuvanja procedite kako bi bila čista i bistra.

U duboke tanjire rasporedite komade mesa, pa ih prelijte proceđenom supom. Pihtije ostavite na hladnom da se stegnu, a zatim ih, kada se ohlade i učvrste, isecite na kocke željene veličine.

Na kraju, pospite ih sitnom začinskom paprikom i poslužite.

03:52

Evo kako će program stambenih kredita za mlade uticati na populaciju

(Espreso/ona.telegraf/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.